Werkwijze

Tijdens de eerste kennismaking bespreken we je vraag of probleem. Ik leg uit hoe ik te werk ga en hoe ik je kan helpen.

Je kan ook direct een kennismakingsles volgen.
Deze les duurt ongeveer een anderhalf uur waarin we elkaar beter leren kennen.

Wil je daarna verder, dan kan je kiezen uit het lesmodellen aanbod.

Trainingvormen
Ik leid mijn eigen paarden op via vrijwerken, werken aan de hand, longeren en rijden. En geef ook les in al deze trainingsvormen.

De trainingsvormen staan in dienst van de gezonde ontwikkeling van het paard. Ik sluit daarbij nauw aan bij de principes van de klassieke rijkunst en combineer dit met mijn eigen authentiek kalmerend horsemanship.

Vanuit mijn medisch/technisch wetenschappelijke achtergrond heb ik een grote belangstelling voor biomechanica. Kennis hiervan vergroot het inzicht in het nut en de noodzaak van oefeningen. Tijdens de lessen zal ook regelmatig aandacht zijn voor het (biomechanische) waarom achter de oefeningen en training.

Om de bewegingen van ruiter en paard nog beter te kunnen bestuderen, maak ik periodiek video opnames maken. Deze videos voorzie ik van (biomechanische) aantekeningen en bespreek die met je. Ik zet ik klaar in jouw eigen “Mijn biodressuur” pagina.

De videos dragen bij aan bewustwoording bij de ruiter (houding, zit, balans) en geven een gedetailleerd beeld van de bewegingsafloop van het paard. De verkregen inzichten zijn direct te gebruiken in de training ter verbetering van ruiter en paard.

Reageren is niet mogelijk